Αυστραλοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Monash ανακάλυψαν ότι η μέτρια κατανάλωση αυγών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα σε ηλικιωμένους σχεδόν κατά το ένα τρίτο. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients.
Υγεία
Αν υπάρχει ένα συστατικό που χαρακτηρίζει τη μεσογειακή διατροφή και θεωρείται «υγρός χρυσός» για την υγεία, αυτό είναι το ελαιόλαδο. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά, το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό στοιχείο μιας ισορροπημένης διατροφής. Αλλά πόσο λάδι πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά για να ωφελήσουμε πραγματικά την υγεία μας;
Πέντε μέθοδοι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της φαλάκρας.
Φύση: Το να έχετε βακτήρια S. anginosus στο στόμα σας αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού.
Ορισμένες τροφές μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αυτό ανέφεραν ειδικοί από το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας.
Οι επιστήμονες βρήκαν μικροπλαστικά σε όλα τα δείγματα σπέρματος που εξετάστηκαν. «Τα μικροπλαστικά συμβάλλουν στη μείωση της γονιμότητας στις ανεπτυγμένες χώρες»
Ξεκινούν οι πρώτες μεγάλης κλίμακας δοκιμές εμβολίου για τον καρκίνο του πνεύμονα σε ανθρώπους
Το εμβόλιο mRNA για τον καρκίνο του πνεύμονα θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους σε επτά χώρες
Η περικαρδίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος του ιστού της καρδιάς (περικάρδιο), μολυσματικής ή μη.
Υπάρχουν 4,7 εκατομμύρια υδράργυρος αποθηκευμένος στα εδάφη της Γης, διπλάσιος από προηγούμενες εκτιμήσεις
Ο διαβήτης τύπου 2 αυξάνει τον κίνδυνο όλων των καταγμάτων σε γυναίκες άνω των 75 ετών