Αν θες να φτιάξεις αφράτα και μυρωδάτα τσουρέκια χωρίς πίεση χρόνου και… με απόλυτη επιτυχία, αυτή η συνταγή είναι για εσένα! Το τσουρέκι με ψυχρή μέθοδο ακολουθεί μια αργή διαδικασία, ιδανική για όσους μπορούν να αφιερώσουν λίγη ώρα κάθε μέρα και θέλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλα τα υλικά χρησιμοποιούνται κρύα, κατευθείαν από το ψυγείο,...
Υπέροχη η συνταγή για κοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο
Ο συνδυασμός των λαχανικών, του κοτόπουλου και της γραβιέρας δίνει εξαιρετική γεύση, και το σπιτικό φύλλο προσθέτει μια ξεχωριστή υφή. Σίγουρα θα γίνει πολύ τραγανή και γευστική.

Υλικά:
- 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 300 γρ. χλιαρό νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. ξύδι
Γέμιση:
- 400 γρ. κοτόπουλο βρασμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 φλυτζάνι τριμμένη γραβιέρα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- Λίγο μαϊντανό
- Αλάτι,πιπέρι
- Μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
Εκτέλεση:
1)Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια 2-3 λεπτά να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τη ντομάτα τις πιπεριές,τα τριμμένα καρότα αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2'. Αποσύρουμε τα λαχανικά από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο,το μαϊντανό,τη κρέμα γάλακτος και την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
2)Σε βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι,το αλάτι,το λάδι και το ξύδι. Ανοίγουμε με τα χέρια μας λακκούβα και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να υγρανθεί το αλεύρι. Ζυμωνούμε πολύ καλά μέχρι να πετύχουμε εύπλαστο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή νερό στο ζυμάρι μας. Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
3) Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
4)Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το πρώτο φύλλο τόσο όσο να προεξέχει από το ταψί μας. Το δεύτερο το βάζουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Το τρίτο και το τέταρτο το βάζουμε σουρωτό μέσα στο ταψί. Ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
5) Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και ανοίγουν και τα υπόλοιπα φύλλα,τα μισά να προεξέχουν και τα μισά σουρωτά. Το τελευταίο όμως θα πρέπει να προεξέχει από το ταψί. Τα φύλλα που προεξέχουν τα γυρίζουμε μέσα στο ταψί ή τα κάνουμε κόθρο.
6) Λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα. Ραντίζουμε με λίγο νεράκι ελαφρά ώστε να γίνει η πίτα μας τραγανή. 7) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Χαλβάς σιμιγδαλένιος - Συνταγή
Η συνταγή ενώ είναι απλή απαιτεί να γίνουν ταυτόχρονα σχεδόν δύο εκτελέσεις.
500 ml φυτική κρέμα (πράσινη συσκευασία)
Γίγαντες στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο