Η νέα μέθοδος θεραπείας CAR-T θα βοηθήσει στην καταπολέμηση συμπαγών όγκων
Τι είναι η σοκολάτα του Ντουμπάι και πώς να τη φτιάξετε στο σπίτι

Σοκολάτα Ντουμπάι: Το φαινόμενο της δημοτικότητας και η συνταγή για επιδόρπιο
Δεν είναι απλώς ένα γλυκό, αλλά ένα πραγματικό γαστρονομικό αριστούργημα που συνδυάζει τις παραδόσεις της αραβικής κουζίνας και τις σύγχρονες τεχνολογίες παραγωγής. Αυτό το μοναδικό προϊόν έχει κερδίσει τις καρδιές των καλοφαγάδων σε όλο τον κόσμο χάρη στη μοναδική του γεύση και τον επιτυχημένο συνδυασμό συστατικών. Μαζί με ειδικούς θα μάθουμε από τι είναι φτιαγμένη η σοκολάτα του Ντουμπάι και γιατί έχει γίνει τόσο δημοφιλής.
Τι είναι η σοκολάτα Ντουμπάι
«Η σοκολάτα Ντουμπάι είναι μια τραγανή μπάρα φτιαγμένη από διάφορα υλικά. Η βάση αυτού του γλυκού είναι η πάστα φιστικιού και η τηγανητή ζύμη καταΐφι, που χρησιμοποιείται ευρέως στην τουρκική και ελληνική κουζίνα. Το αποτέλεσμα είναι ένας μοναδικός και αμίμητος συνδυασμός γεύσεων που έχει γίνει πραγματική τάση.
Το καταΐφι είναι μια λεπτή ζύμη παρόμοια με το φιδέ. Είναι πολύ ελαφρύ και έχει τραγανή υφή, και ταιριάζει με σιρόπια και διάφορες γεμίσεις. Επιπλέον, στη ζύμη προστίθεται αρωματικός πολτός φιστικιού. Τραγανές κλωστές καταΐφι καλύπτουν την απαλή σοκολάτα, ενώ το φιστίκι φέρνει στο επιδόρπιο χαρακτηριστικές ανατολίτικες γεύσεις».
Δημιουργός αυτής της ασυνήθιστης λιχουδιάς είναι η Sarah Hamouda, η ιδιοκτήτρια του Fix Dessert Chocolatier στο Ντουμπάι. Η ιδέα για ένα ασυνήθιστο γλυκό της ήρθε στο μυαλό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όπως είναι γνωστό, αυτή την περίοδο οι προτιμήσεις των γυναικών στο φαγητό αλλάζουν συχνά. Και η γεύση των φιστικιών συνδέεται με την παιδική ηλικία της Σάρα. Ήθελε να δημιουργήσει κάτι μοναδικό και νοσταλγικό. Το Sarah's Bakery προσφέρει επτά διαφορετικές γεύσεις αυτής της λιχουδιάς.
Γιατί η σοκολάτα του Ντουμπάι έχει γίνει τόσο δημοφιλής
Το μάρκετινγκ παίζει σημαντικό ρόλο εδώ. Ας αναφέρουμε μερικούς από τους λόγους της δημοτικότητάς του:
viral βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα.
ασυνήθιστη γεύση επιδορπίου.
ενδιαφέρουσα υψηλή τιμή?
χειροποίητο?
οπτική έλξη.
Η σοκολάτα του Ντουμπάι έχει γίνει δημοφιλής λόγω του μοναδικού συνδυασμού ποιοτικών συστατικών, ανατολίτικων γεύσεων και εκλεκτού σχεδιασμού. Στην παρασκευή του χρησιμοποιούνται σπάνια μπαχαρικά, ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα . Το επιδόρπιο συχνά διακοσμείται με το χέρι, καθιστώντας το ένα πραγματικό έργο τέχνης. Αυτό το ανατολίτικο κέρασμα έχει γίνει σύμβολο θέσης και κύρους.
Σύνθεση σοκολάτας του Ντουμπάι: από τι φτιάχνεται το δημοφιλές γλυκό
Η σοκολάτα του Ντουμπάι φτιάχνεται σύμφωνα με ειδική συνταγή.
Ας απαριθμήσουμε τα κύρια συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αυτής της λιχουδιάς.
Ζύμη καταΐφι
Αυτή η παραδοσιακή ανατολική λιχουδιά αποτελείται από τις καλύτερες κλωστές άζυμης ζύμης. Τηγανίζονται στο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Δίνουν στο γλυκό μια τραγανή υφή και δεν μουσκεύουν μέσα στην πάστα φιστικιού.
Πάστα φιστικιού
Ένα από τα πιο δημοφιλή γεμίσματα. Δημιουργεί μια χαρακτηριστική γεύση ξηρών καρπών. Έχει πράσινο χρώμα και απαλύνει την υφή του filler. Η φυσική πάστα αποτελείται μόνο από ξηρούς καρπούς, δεν περιέχει ζάχαρη, χρωστικές ή αρωματικές ύλες.
Ταχίνι
Είναι ένα εκχύλισμα από σουσάμι, ή πιο συγκεκριμένα μια παχύρρευστη πάστα από αλεσμένους σπόρους σουσαμιού . Χάρη στην πικρή του γεύση, αναδεικνύει τη γλυκύτητα της σοκολάτας και της προσδίδει στυφότητα.
Λευκές σοκολάτες
Ως γέμιση χρησιμοποιείται η λιωμένη λευκή σοκολάτα. Ολόκληρη η μπάρα γλυκού μπορεί επίσης να γίνει από αυτό. Σε αντίθεση με την κλασική έκδοση, η λευκή δεν περιέχει σκόνη κακάο, βασίζεται στο βούτυρο κακάο.
Μετριασμένη σοκολάτα
Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται πικρό ή γαλακτώδες. Το βελγικό προϊόν είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά για την παρασκευή γλυκών. Η ιδιαιτερότητα της tempered σοκολάτας είναι ότι πρώτα θερμαίνεται σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία και μετά ψύχεται. Κατά τη διαδικασία, το κρυσταλλικό πλέγμα του βουτύρου κακάο αλλάζει και το γλυκό αποκτά την απαραίτητη υφή.
Ποιες άλλες γεύσεις σοκολάτας του Ντουμπάι υπάρχουν;
Ο συνδυασμός διαφορετικών συστατικών κάνει τη γεύση του γλυκού ασυνήθιστη και μοναδική. Μπορείτε να βρείτε αυτή τη λιχουδιά με διαφορετικές γεμίσεις και γεύσεις:
με σαφράν - ένα ακριβό συστατικό υπεύθυνο για το μπαχαρικό.
χουρμάδες - δημοφιλείς στο Ντουμπάι, δίνουν στη λιχουδιά μια ελαφριά γεύση καραμέλας.
ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα και κάσιους, που προσθέτουν τραγανό και ωραία υφή.
καραμέλα και φρυγανισμένο φύλλο, κανέλα και φυστικοβούτυρο.
κορν φλέικς με μπράουνι και φοντάν σοκολάτας.
Cheesecake με γεύση - ένας συνδυασμός από τραγανά μπισκότα και μαλακό βούτυρο.
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Ο κίνδυνος καρκίνου προσδιορίζεται στο έμβρυο
Ο σχηματισμός όγκου εξαρτάται από τον τύπο και τη θέση του κυττάρου
Μοριακή Ψυχιατρική: Ανορεξία που προκαλείται από αλλαγές στον εγκέφαλο