Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν ποιες τροφές βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων

2024-09-27

Ορισμένες τροφές μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αυτό ανέφεραν ειδικοί από το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν στο πείραμα ότι τα άτομα που έτρωγαν λαχανικά πλούσια σε νιτρικά άλατα (φυλλώδη πράσινα όπως σπανάκι και μαρούλι) είχαν 12 έως 26 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

«Η μέτρια πρόσληψη νιτρικών φυτών συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας για στεφανιαία νόσο (κατά 12 τοις εκατό), καρδιακή ανεπάρκεια (κατά 15 τοις εκατό), ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο (κατά 17 τοις εκατό) και περιφερική αρτηριακή νόσο (κατά 26 τοις εκατό). βρέθηκε η μελέτη.

Ένα άλλο χρήσιμο προϊόν για την υγεία της καρδιάς είναι το αβοκάντο, αναφέρει η δημοσίευση Profile .

Η διατροφολόγος και ενδοκρινολόγος είπε ότι τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά βοηθούν στη διατήρηση της νεότητας . Επίσης, σύμφωνα με τον ειδικό, τα λαχανικά βοηθούν στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

Ταυτόχρονα, συμβούλεψε να μην αγοράζουν εξωτικά φρούτα, αλλά να προτιμούν λαχανικά γνωστά στους  αγοραστές. Τα πιο χρήσιμα από αυτή την άποψη είναι τα φυλλώδη λαχανικά, είπε η ενδοκρινολόγος.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Αν θες να φτιάξεις αφράτα και μυρωδάτα τσουρέκια χωρίς πίεση χρόνου και… με απόλυτη επιτυχία, αυτή η συνταγή είναι για εσένα! Το τσουρέκι με ψυχρή μέθοδο ακολουθεί μια αργή διαδικασία, ιδανική για όσους μπορούν να αφιερώσουν λίγη ώρα κάθε μέρα και θέλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλα τα υλικά χρησιμοποιούνται κρύα, κατευθείαν από το ψυγείο,...

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!