Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι στα μωρά αρέσει το φαγητό που έτρωγε η μητέρα τους στην εγκυμοσύνη

2025-02-16

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Durham στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψαν ότι τα νεογέννητα μπορούν να ανταποκριθούν θετικά στις μυρωδιές των τροφίμων που συναντούν στη μήτρα. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Appetite.

Στη μελέτη συμμετείχαν βρέφη τριών εβδομάδων των οποίων οι μητέρες κατανάλωναν τακτικά λάχανο ή καρότο σε σκόνη κατά τη διάρκεια της ύστερης εγκυμοσύνης. Μια ανάλυση των προτιμήσεων των τροφίμων έδειξε ότι τα βρέφη των οποίων οι μητέρες έπαιρναν κάψουλες σκόνης καρότου ανταποκρίθηκαν θετικά στη μυρωδιά των καρότων, ενώ τα βρέφη των μητέρων που έλαβαν σκόνη λάχανου παρουσίασαν παρόμοια ανταπόκριση στη μυρωδιά αυτού του λαχανικού.

«Αυτό το εύρημα μπορεί να σημαίνει ότι η κατανάλωση υγιεινών τροφών όπως τα πράσινα λαχανικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να «εκπαιδεύσουν» να τρώνε αυτά τα τρόφιμα», σημειώνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Οι ειδικοί τονίζουν επίσης ότι, παρά την καθιερωμένη διαδικασία για την εισαγωγή των γλυκών πουρέ στα βρέφη ως συμπληρωματικές τροφές, τα παιδιά μπορούν επίσης να δοθούν πιο υγιεινά, αλλά πικρά χόρτα. Θα είναι δυνατή η διαφοροποίηση της διατροφής με αυτόν τον τρόπο εάν τα επιθυμητά προϊόντα υπάρχουν στη διατροφή της μέλλουσας μητέρας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!