Αν θες να φτιάξεις αφράτα και μυρωδάτα τσουρέκια χωρίς πίεση χρόνου και… με απόλυτη επιτυχία, αυτή η συνταγή είναι για εσένα! Το τσουρέκι με ψυχρή μέθοδο ακολουθεί μια αργή διαδικασία, ιδανική για όσους μπορούν να αφιερώσουν λίγη ώρα κάθε μέρα και θέλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλα τα υλικά χρησιμοποιούνται κρύα, κατευθείαν από το ψυγείο,...
Η ανθρώπινη καρδιά μπορεί να αισθανθεί τη γλυκιά γεύση, ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Υπάρχουν υποδοχείς γλυκιάς γεύσης στην επιφάνεια των κυττάρων του μυοκαρδίου
Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι οι καρδιές των ποντικών και των ανθρώπων ανταποκρίνονται στα γλυκαντικά χάρη στην παρουσία υποδοχέων γλυκιάς γεύσης στην επιφάνεια των κυττάρων. Μια αναδημοσίευση της μελέτης είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο της 69ης ετήσιας συνάντησης της Biophysical Society (BPS) στο Λος Άντζελες .
Παραδοσιακά, οι γευστικοί κάλυκες συνδέονται με την αντίληψη των ιδιοτήτων των τροφίμων χρησιμοποιώντας τη γλώσσα, αλλά πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι τέτοιοι υποδοχείς εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες σε άλλα μέρη του σώματος. Στη νέα εργασία, οι επιστήμονες εντόπισαν για πρώτη φορά υποδοχείς γλυκιάς γεύσης, γνωστούς ως TAS1R2 και TAS1R3, στην επιφάνεια των καρδιακών μυϊκών κυττάρων.
Όταν οι ερευνητές τους διέγερσαν με το τεχνητό γλυκαντικό ασπαρτάμη στα καρδιακά κύτταρα του ανθρώπου και του ποντικού, παρατήρησαν αύξηση της δύναμης των καρδιακών συσπάσεων και επιτάχυνση του μεταβολισμού του ασβεστίου - διεργασίες ζωτικής σημασίας για τη φυσιολογική λειτουργία του μυοκαρδίου.
Η αντίδραση θα μπορούσε να εξηγήσει την αύξηση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης μετά το φαγητό, η οποία στο παρελθόν είχε συνδεθεί με το νευρικό σύστημα, είπαν οι επιστήμονες. Τώρα πιστεύεται ότι η απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα μετά το φαγητό επηρεάζει άμεσα τους υποδοχείς της γλυκιάς γεύσης στην καρδιά, αλλάζοντας τον ρυθμό της.
Σημειώνεται ότι αυτοί οι υποδοχείς βρέθηκαν σε περίσσεια σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει σύνδεση μεταξύ των υποδοχέων της γλυκιάς γεύσης και της ανάπτυξης της νόσου. Πρόσθετες μελέτες έχουν δείξει ότι η διέγερση αυτών των υποδοχέων πυροδοτεί μοριακές διεργασίες που επηρεάζουν τη ροή του ασβεστίου και τη συστολή του καρδιακού μυός.
Ο Yoder σημείωσε επίσης ότι η καρδιακή ανεπάρκεια προκαλεί αλλαγές στον ενεργειακό μεταβολισμό στην καρδιά, οι οποίες μπορεί να απαιτούν προσαρμογή των υποδοχέων για την καλύτερη απορρόφηση της γλυκόζης. Η νέα ανακάλυψη μπορεί επίσης να εξηγήσει γιατί η κατανάλωση τεχνητά ζαχαρούχων ποτών συνδέεται με την ανάπτυξη αρρυθμιών - η υπερδιέγερση αυτών των υποδοχέων οδηγεί σε μη φυσιολογικούς καρδιακούς ρυθμούς.
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Η Κίνα ανακοίνωσε αντίποινα 34% σε όλες τις εισαγωγές από τις ΗΠΑ
Χαλβάς σιμιγδαλένιος - Συνταγή
Η συνταγή ενώ είναι απλή απαιτεί να γίνουν ταυτόχρονα σχεδόν δύο εκτελέσεις.
Ο Τραμπ λέει ότι θέλει να σταματήσει τις τεράστιες δαπάνες για την Ουκρανία