Αν θες να φτιάξεις αφράτα και μυρωδάτα τσουρέκια χωρίς πίεση χρόνου και… με απόλυτη επιτυχία, αυτή η συνταγή είναι για εσένα! Το τσουρέκι με ψυχρή μέθοδο ακολουθεί μια αργή διαδικασία, ιδανική για όσους μπορούν να αφιερώσουν λίγη ώρα κάθε μέρα και θέλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλα τα υλικά χρησιμοποιούνται κρύα, κατευθείαν από το ψυγείο,...
Γίγαντες στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο

500 γρ. φασόλια γίγαντες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
800 γρ. ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι νερό ζεστό
3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι,πιπέρι
Λουκάνικο χωριάτικο.
Εκτέλεση:
1) Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια με κρύο νερό. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε με κρύο νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
2)Σε άλλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρουμε το κρεμμύδι για 7-8 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σέλινο,το σκόρδο και το καρότο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον πελτέ,τις ντομάτες και το 1/2 φλυτζάνι νερό και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με σκεπαστή κατσαρόλα για 10 λεπτά.
3)Έπειτα προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις μαλακώσουν τα φασόλια τα αδειάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τη σύβραση, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό (ή νερό από τα φασόλια). Ανακατεύουμε να πάει η σύβραση παντού. Προσθέτω και το λουκάνικο.
4) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να μείνουν με το λάδι τους.
5) Ενδιάμεσα ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί ζεστό νερό.
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Χαλβάς σιμιγδαλένιος - Συνταγή
Η συνταγή ενώ είναι απλή απαιτεί να γίνουν ταυτόχρονα σχεδόν δύο εκτελέσεις.
500 ml φυτική κρέμα (πράσινη συσκευασία)
Γίγαντες στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο