Χαλβάς σιμιγδαλένιος - Συνταγή

2025-03-07

Χαλβάς σιμιγδαλένιος!

  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 3 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντρόκομμένα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 6 φλιτζάνια νερό 

Η συνταγή ενώ είναι απλή απαιτεί να γίνουν ταυτόχρονα σχεδόν δύο εκτελέσεις.

Ξεκινήστε με την παρασκευή του σιροπιού για το χαλβά.Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό και τη ζάχαρη, μαζί με μια φέτα λεμόνι, μέχρι να βράσουν σε σιρόπι.

Εντωμεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το λάδικαι ρίχνουμε τα αμύγδαλα να καβουρδιστούν και μετά ρίχνετε το σιμιγδάλι για να το καβουρδίσετε και αυτό. Προσοχή! Δεν πρέπει ούτε λίγο, ούτε πολύ καβούρδισμα, το ιδανικό αποτέλεσμα το δίνει ένα μέτριο καβούρδισμα.

Σβήνουμε το μάτι και στο μείγμα σιμιγδαλιού-λαδιού ρίχνουμε το καυτό σιρόπι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.

Στο σημείο αυτό και πριν σφίξει ο χαλβάς προσθέτουμε ότι επιπλέον επιθυμούμε για να του δώσουμε έξτρα γεύση.

Βάζουμε το χαλβά σε φόρμα και αφήνουμε να σφίξει για 20 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Αν θες να φτιάξεις αφράτα και μυρωδάτα τσουρέκια χωρίς πίεση χρόνου και… με απόλυτη επιτυχία, αυτή η συνταγή είναι για εσένα! Το τσουρέκι με ψυχρή μέθοδο ακολουθεί μια αργή διαδικασία, ιδανική για όσους μπορούν να αφιερώσουν λίγη ώρα κάθε μέρα και θέλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλα τα υλικά χρησιμοποιούνται κρύα, κατευθείαν από το ψυγείο,...

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!